Sunday, November 1, 2009

perjalanan ke kedai 100 yen kuramoto

hari ni p jalan2 serta shoping di kedai 100 yen! yeah, kedai fereret tu..murah serta ada bnyk barang menarik.. ;)

dalam perjalanan tu jumpa la pokok ni, ala2 kobis gitu...

kalo perati elok2 kat celah2 daun tu ada 3 ekor katak hijau fluorescent dok menumpang teduh...comel betul tengok!


yg ni pokok ala2 kobis sperti diats tp versi kecik, tgkap masa kt tokushima city..suka betulla dgn pokok ni..nmpk cute sgt..mcm kelopak ros kan..?

ni sebenarnya first time masuk kedai 100 yen yg kak na suka tu..heeh, sy pun dh suka bila masuk sini..mcm2 rasa nk beli..dalam bnyk2 barang tu saya beli la set cawan yg nih..teko, cawan 6biji, dan spasang cawan bertudung..

tp bila belek2 balik made in China la pulak..lorrr brg china rupanya..tp memndgkan hati dh berkenan, beli jugakla..susah nk carik set cawan jepun yg MURAH ni..tak dapt yg jepun, China pun jadila..janji beli kat jepun..hahahah..

~keluar ja dr kedai 100 yen tu, terus berazam utk beli cawan dr jepun jugak..yg yg ada tulisan jepun..hehhe nantila cari lagi kt kedai 100 yen yg lain pulak '>.<

2 comments:

Siti Nurfazilah said...

eeee..kiutnya katak!!!kecik ja..mcm besaq ibu jari..heheh..

srar said...

tula pasal..kiut sgt..siap dok bersusun2 celah daun..tp x berani la nk fokus lama2, takut dia lompat! hahaah