Thursday, November 19, 2009

The Golden pavilion - rokuon-ji temple


konnichiwa!

okay, ni nk smbg crita pasal trip kami di kyoto hari tu..hari ke2 di kyoto..



tempat yg kami lawati pd hr ni adalah temple..(tp rasanya temple pada zahirnya jela)..biasa la kalo kt jepun tempat2 bersejarah cenggini mmg masih terpelihara suasana jepunnya..yg paling best kat sini masa autumn pastinya ialah pemandangan daun2 momiji or maple tree yg pastinya sgt cantik; merah, kuning, orange dan jugak hijau! cantik sesangat, tak tergambar dgn kata2, even gambar pun tak leh nak jadi secantik suasana kat situ..

 


[semua dok pulun amik gmbq temple emas tu-termasuk la cik penulis nih..hahah]

utk pengetahuan semua, temple yg kami p ni disalut dgn emas okay..sgt la kaya kak long ooi!!! mana taknya sekali masuk sini dh kena bayaq bbrapa ratus..yg mai plak bukan sorg dua...

*tak pasai2 dok p sokong depa punya temple ni! ish ish ish apa nak jadi ni*


owh, sblm tue, ni acara menuju ke pintu masuk




burung2 ni pon tak melepaskan peluang ber'dating' di bawah momiji ni..romantik gitu!


bayaq pon bayaq la kak long ooi!! pemandangan waktu autumn ni mmg superb!!! kalo tak masuk sini mmg tak merasa la..




mesti ada unsur2 air jugak!




rasa mcm nk amik gmabq smbil buat aksi guling mcm crita hindustan ja kat sini..hahh nasib baik ada pagaq, kalo tak mmg sah la bergolek2 nih..


mcm biasa la, kasut ni mesti kena interprem!


ni plak masa kt pintu keluar..mesti bertangga-tangga la kat sini..sbb tu agaknya org2 jepun ni slim melim ja..depa ni kuat berjalan!


tp kalo dh berjalan mesti la penat kan...apa lg pekena ice cream la baru best!!!


apa? tak mau ice-cream..?
jgn risau, ocha pon ada..mineral H2O juga ada.just masukkan syiling aja

hehh..terima kasih vending machine ;)





4 comments:

Siti Nurfazilah said...

ice-cream sana halalkah?huhu~

srar said...

ada yg halal ada yg tidak..mcm yg kt malaysia tu jugak..tp halal kt sini tak dak smpai ada cop jakim kan..susah la kalo nk carik yg ada jakim tu...huuhuu

Siti Nurfazilah said...

kak siti jln kat sana mmg pakai 1 kasut ja ka?mesti letak gmba kasot tu dlm blog..hehehe..trademark eh?;)

srar said...

hahhah trade mark i la tue..lain sikit dr org lain..hehehe..nk letak gmbar muka sendiri malu!