Thursday, February 4, 2010

Ketika Cinta Bertasbih

salam semua,

Beberapa minggu yang lepas saya ada meluangkan masa untuk menonton sebuah filem dari Indonesia bertajuk Bila Cinta Bertasbih..Subhanallah, asyik sungguh saya dengan cerita tersebut. Jalan ceritanya memang sangat menarik, bukannya tipikal cerita cinta yang biasa kita lihat. Pada saya, ini cerita kedua yang terbaik dari Indonesia selepas Kiamat Sudah Dekat. Kombinasi lagu berserta lirik yang sangat bermakna sesungguhnya sangat menyentuh hati serta perasaan.

Kepada sesiapa yang belum lagi menonton cerita ini, maka saya cadangkan supaya berusahalah untuk luangkan sedikit dari masa anda yang sangat berharga itu. Saya pasti filem ini mampu untuk memberi kesan yang mendalam dalam hati anda.

 Nikmatilah filem ni dengan fikiran yang terbuka, tanpa mengehadkan pemikiran anda pada cinta antara adam dan hawa sahaja. 

' Biar aku sepi aku hampa aku basi, Tuhan sayang aku'



12 comments:

JHaZKiTaRo said...

filem yg sgt2 best!!! tgk banyak2 kali pun tak boring.. :) anyway, salam jauh dari bumi Dublin, Ireland.. blog walking.. rajin2, jemput singgah ke my blog..

Siti Nurfazilah said...

yessss..filem yg sgt menarik..sy suka=)

srar said...

J: salam kenal..aah btul! tak boring kan crita ni..syok aja melayan...

ila: yes!!! tq sbb syorkan crita ni..tak sia2 okay..ada crita bst2 lg bgtau ya 8)

KhaiRod said...

mana dapat? nak pinjam hehehee...

srar said...

krod: dpt dari kwn..main copy2 ja..hheheh..kalo nk, meh la amik! bwk la apa2 yg patut nk copy no...8)

mieyzaihana said...

chadikkk..nak sangat2 tengok citer ni..ada jual ke kat sni

Siti Nurfazilah said...

hehe..sudah bebulan2 rasanya sy bg.. siap copykn dlm hard disk..br kini terbuka hatimu kak siti..uhuhu..haha;p

srar said...

mie: rasanya ada dijual crita ni..novel pon ada mie..aku blum start lg dgn novelnya..terngin jugak tp apapun filem mmg best..lagu2nya sangat menyentuh hati..sangat sesuai dgn jalan crita..bg aku ini WAJIB TONTON punya crita!

ila: heheh kantoi la plak!!!
saya saja ja tunggu awk bg dua2 KCB tu ..baru bst tengok dua2 sekali gus..feel tu tak lari sgt..hahahh

Siti Nurfazilah said...

elele..nk cover la tu;p..kak siti mana taw kcb ade 2 siri kn..haha..apepon,kak siti da tgk..kira okla..nnt klu kak siti baca bk kongsila jln citernye ye..mst lg byk liku2nye yg xde dlm filem;)

Siti Nurfazilah said...

elele..nk cover la tu;p..kak siti mana taw kcb ade 2 siri kn..haha..apepon,kak siti da tgk..kira okla..nnt klu kak siti baca bk kongsila jln citernye ye..mst lg byk liku2nye yg xde dlm filem;)

srar said...

ila: kekekkkk (malu i)
pasal buku tu iAllah..~buku pon blum dibeli..ada bbrapa versi, tak tau nk pilh yg mn satu..8)

Anonymous said...

filem ini paling best sekali yang pernah saya tonton