Tuesday, July 20, 2010

projek terbaru..

ni projek terbaru saya,

















lama dah rasanya tak menjahit ni..

terlonjak-lonjak gembira bila jumpa pattern blouse ni di nippori tempoh hari,

memang dah lama dah mencari pattern utk baju ni..

so, sekarang ni dah ~70% dah siap baju tu,

kekkek kesempurnaan tu tolak tepi la..

janji puas hati berjaya,

berjaya bersabar.

heehhe

selain beli pattern dan kain cotton 2m utk projek baju ni,

saya jugak berjaya beli kain 4m- konon-konon utk baju kurung la ni..

tp mungkin kain tu akan kekal sebagai kain selama beberapa thn lg la kot..

tak sanggup nak jahit baju kurung pakai tangan. tapi kalau tiba-tiba berjaya beli mesin jahit tak tau la kan..

 sama aja yg atas bawah tu, cumanya satu diambil gambarnya dgn flash, satu lg dak..

kain ni background hitam dgn corak daun ginkgo ala2 kuning sikit..

yg ini saya rasa mcm pernah tengok seblum ni...di aloq staq kot..rasanya la..

yg bestnya utk projek beli belah kali ni ialah, saya dapt beli kain2 ni pada harga 100yen saja permeter..pada pendapat saya la kan memang la berbaloi2..400yen utk 4meter kain yang sangat berkualiti..kain kapas yg tebal dan lembut..mungkin corak agak outdated sikit tapi bagi saya peduli apa dengan corak terkini..janji berkualiti dan MURAH!


okeh, nx week nak p lagi..

bye!

5 comments:

Siti Nurfazilah said...

kak siti ade mesen jahit ke kat sane?rajinnye..sempat ke mnjahit?

Nur Hafiqa Sabarani said...

jahit pakai ape ni kak siti..tangan ke?power la kak siti ni!hehe =)

srar said...

ila: mesin jahit? tak ada la ila..masa ada ja kalau pandai adjust..hhhehhe

iqa: aah pakai tangan..tak la power sgt pon...lg senang pakai tangan dari pakai msin jahit yang canggih tu..tak reti la nak handle..

naba the mutant said...

hari tu Cu Ma pun ada pesan kain cotton, dh beli tp taktau la dia berkenan ke dak...

btw, slmt menjahit dgn jayanya!

srar said...

kna: owh dah beli ya..? tula, susah kan nak pilih utk orang ni..tmbah2 plak bila org tu ada citarasa tersendiri..takut tak sesuai ja..

~terlupa plak nk tunjuk projek baju saya tu ke k.na hari k.na mai hari tu..penat sangat berjalan sampai lupa dah segala benda....