Sunday, January 3, 2010

hutan lipur bukit ayer


mari kita sama-sama lihat keindahan unsur-unsur air dan tanah di Hutan Lipur Bukit Ayer, Perlis




 sejuk betul air ni...

sejuk dan bersih...

walaupun tempat ni ramai org dtg berkunjung, kebersihan tetap terpelihara..




percikan airnya bisa menggamit setiap tangan dan kaki utk sama-sama menikmati kesejukannya...

 
batu ni nmpak mcm sgt licin tp pd hakikatnya batu ini sangat kesat! jadi, risiko utk tergelincir itu sgt la rendah..




sgt indah kan..??

mpk mcm tak dak org kan..?

mcm sunyi ja kan..?

walaupun tempat ni pd hakikatnya meriah dgn pengunjung..

kt area atas tu penuh dgn pemilik gen XY memonopoli tempt tu..kt area pool kt bawah plak penuh dgn budak2 serta mak bapak, adik abang kakak budak2...

mmg penuh...

meriah sungguh...

 
tp bila tengok gmbar2 ni rasa mcm kt dlm gua dah suasananya kan..? sunyi dr kehadiran manusia...




tmbh2 plak ada pokok besar yg pastinya umurnya dh bnyk ni..nmpk menyeramkan aja...

yela, mana2 hutan lipur mesti akan diserikan dengan kehadiran pokok-pokok besar yg pastinya mencantikkan lg pemandangan...

jadi, pada sapa-sapa yg tiba-tiba smpai perlis tu jgn la lupa singgah hutan lipur bukit ayer ni ya..

jgn risau, tempat ni lengkap serba serbi..

kemudahan awamnya sgt lengkap- ada surau, bilik air, pentas terbuka, tempat permainan kanan-kanak, pondok-pondok, kerusi meja semua ada..

dekat kawasan ni jugak ada chalet..so, boleh bermalam dgn suasana hutan kalo nak..

 
akhir kata, jom berkereta ^_^


9 comments:

naba the mutant said...

dgn sapa pi? geng?

srar said...

aah la..mesti la dgn geng..geng mak ayah, dikya serta musannif..pastu ajak kak da n da geng plak..hehheh...meriah gituw!

ibusinga said...

hehehehe..
mesti tak tinggal gambar kasut and/atau kaki...

srar said...

hehhe biasa dh tu..dh jd trademark sy dh ^_^

Vivi Noryati Ahmad said...

cantik nya pemandangan

fiezaradzi said...

kasut ko ke chadik...nmpak kecik sgt tu..

srar said...

hahhaha kot ya pon kfiza, takkan la sy nk pakai kasut kereta begitu! wp sy ni agak la out of fashion ckit, sy still ada reasonable sense on fashion tau...heheheh
~tu kasut anak sepupu sy-comel sgt kasut serta tuan punya kasut itu~
kfiza, kalo nk tau tuan punya kasut tu mukanya/wajahnya mcm org korea tau..comeeeeellllll ssgt!mata sepet, kulit cerah ^_^

arip said...

keta tuh sepasang...so oleh sbb ko mencadangkan soh nek keta..

kene nek sepasang jugak ka?

srar said...

en arip: hahah ada aja idea ko yer..
aah, kena naik sepasang kalo destinasi yg nk dituju tu berlainan..hhehe
~tp kereta sepsg tu mcm mn ya..? mestikah 100% sama??