Friday, January 29, 2010

hari-hari seorang omnivor

Seronok kan bila sesekali tu dapat makan percuma

makan di majlis kenduri kahwin

ngeheheh

nasi sedap, lauk pun sedap!

ada gulai daging dengan pisang, ayam masak merah, rojak buah...

sedap-sedap belaka

dah makan kenyang, letak saja pinggan tu, tak payah susah-susah nak basuh

sembang-sembang, gelak-gelak

sambung pula makan laksa ni,


kemudian,

sambung lagi gelak-gelak, sembang-sembang,

selepas itu makan lagi,

bubur gandum campur sagu,

seronok betul makan-makan sambil menambahkan berat badan...
 
sambil-sambil makan tu sempat juga la fikir,

macam mana nak dapatkan coklat yang menyelerakan di dalam sangkar ni...

 rasa macam coklat-coklat tu cakap yang mereka nak bebas saja...

bebas dari sangkar emas itu..

^_^

oh sebelum terlupa,

ni gambar pengantinnya.


 dari belakang aja,
(maaf ya cik/pn pengapit gambar kena sembur dengan cat-tuan blog ni tak mampu lagi nk bayar duit upah model..)

ni hasil kerja budak umur tujuh tahun yang menjadi photographer-of-his-own-memorable-day...

bangga betul dia..

"mak long, mak long, irfan dah dapat dah tangkap gambar pengantin tu"

uhhuhu uhuks..




2 comments:

ibusinga said...

nasi minyak+laksa+bubur gandum+sagu
wahhh....ada pening perut mahu proses tu!!!

srar said...

perut pening bleh diselesaikan dgn ENO..hehheh..ENO halia lg..gerenti bagus!!! @_@