Thursday, February 17, 2011

ishi yaki imo

ishi yaki imo @ stone baked sweet potato pemberian labmate Ha***a-san setelah dia tau labmate dia ni suka sangat dengan sweet potato ni..

ishi yaki imo ni menurut Ha***a-san special sikit..hanya available masa winter saja..sweet potato yang dibakar pakai stone ni punya aroma yang sangat wangi...bau saja dah sedap rasa apatah lagi..sah-sah tak cukup seketul tu..
lembut, wangi, manis semua lengkap..simple, tanpa sebarang perasa tambahan...

4 comments:

qays said...

ya...akan aku cuba bakaq..aku juga sangat suka ini ubi.....

Siti Nurfazilah said...

waaahhh..nmpk sedap btol..xkn 1 je kak siti..paling kurang 2 ketul br lena tdo..heheh;p

srar said...

qays: sila3..recommended..yg ni depa bakaq atas batu, slow heat gitu..mmg sedap la..aku tiap kali p supa, tengok ja ubi ni availabe, terus tersenyum sengih2 dalam hati ada taman! hahahahhaaa
serius, ubi ni cepat sgt laku, specially available during winter menurut kata labmate aku.

ila: ubinya satu ja..cukup la sbgai desert..main course sepinggan spageti..hahahah

Ana Amni said...

weh.....
kat kedah pun sama. cepat ja habis ubi ni.
nak jadi cerita, baru2 ni aku tengok ada. aku borong dekat dua kilo. rebuih2 tengok dalam kaler ungu. bukan kuning macam selalu. rasa masih ubi tapi tak semanis biasa. arkh....aku dah beli dua kilo maaaaa.
apa lagi, maka housemate aku wat cucoq keria....perkh, warna nya sangatlah maveles. macam bubuh pencelop. aku ada amek gambaq cucoq keria ungu tersebut. nanti aku upload kat blog...hehe