Thursday, May 27, 2010

hitam untuk ada, present, available

kalau nak tau, inilah 'punch card' yang diguna pakai di lab saya..

hitam untuk ada, present, available

merah pulak untuk sebaliknya la kan..

hari-hari bila masuk ja lab, mesti tukar ke plat hitam..
kalo p ke mana-mana lebih dari 1/2 jam pada waktu wajib lab (9.30am~6pm),
maka kena lekat sticker kt bawah nama utk maklumkan lokasi @ di mana kita pada waktu tu..

nak ngelat tu boleh aja, tukar ke hitam, pastu p ja mana2

tapi kalo terkantoi tu memang parah la..

tapi setakat ni saya rasa orang-orang di sini memang amanah, tak curi tulang sesuka hati..

kebanyakan member-member lab saya ni saya nampak mcm tak dak hidup lain selain dari kerja..

selalu, hari-hari datang lab, balik malam-malam plak..

saya kul 7 ja dah tergedik-gedik nak balik, tapi depa ni bersemangat lagi nak buat kerja..

memang kerja 'like there is no more tomorrow'

respek arr depa-depa ni punya semngat 8)


4 comments:

naba the mutant said...

klasiknya....kena wat cam gini kt ppsg....hahaha! hitam semua tp sah2 takde org kt lab....hahaha!

srar said...

hahah betoi tu kna..mesti hitam 24jam, tp orgnya tadak!!! haahahaha..tak dak maknanya semua tu...8)

DrSinga said...

masih secara manual...
sebab mereka jujur...??
:)

srar said...

DrSinga: yeps, manual sangat kalo bab2 gni..tp sebenarnya kan, kalo xdak benda alah ni pon xper sbb diorg ni memang rajin dan jujur ..sangat amanah dalam kerja walaupun diorg buat semua ni tanpa perlu berfikir pasal halal haram dan keberkatan dari gaji yg diorg dapat...