Monday, December 28, 2009

seronok walaupun esok belum tentu ada...

seronok..?

ye, seriously saya rasa seronok berblog ni..

mula-mula knal blog ni masa kerja di kelantan dulu..bbrapa thn lepas la..tp masa tu tak dak idea dan malas nak menulis sgt..saya post bbrapa n3 saja dlm bbrapa thn tu..last-last sblm pergi jepun jalan-jalan hari tu saya mula menulis utk blog ni balik..godek punya godek, tukar email address, nama dan segala mcm, blog yg lama tu disambung la balik hayatnya dgn blog yg ini...hidup ni kan perlukan PERUBAHAN..hari-hari kita perlu berubah utk jadi lebih baik..sbb tu la ada org kata 'jadikan hari ini lebih baik dari semalam'...kan..?....penat saja-saja ja org dulu-dulu berkata begitu kalo kita tak mau ikut kan..lg satu, hidup ni kan penuh dgn PENGORBANAN..tak bleh la dok pk pasal sayang, pasal sentimental value la apa semua kan..? PERUBAHAN sememangnya memerlukan PENGORBANAN..jadi bersiap sedia la kita semua ya..

berbalik kepada cerita seronok td, apa yg sy paling suka pasal blog ni ialah saya dapt menulis segala apa yg saya pikir dan rasa..tak perlu lg dah dok cakap sorang-sorang dalam otak sendiri....kalo nak cerita kt org sebelah, kt rumate, kt family boleh aja..tp tak sama rasanya...bukan semua benda boleh dikongsi dan boleh diceritakan pada org secara berdepan..tmbah2 bila mood bercakap tu hilang, hrrmm mmg la malas nak bukak mulut..teruk kan?..

setakat hari ni saya masih lagi suka dan tak sabar-sabar nak post somethg kt blog utk share dgn semua org..

hari ni la...

esok belum tentu lagi..

esok belum tentu saya masih ada lagi...


~rasa sedih bila baca blog-blog yg mn blogger asalnya sudah tidak lagi bersama kita di dunia ini~
blog ustaz asri, blog kalam puncak ini--> blog ni masih lagi hidup hasil tulisan ummi kpd arwah...

akhir kata, penuhilah setiap detik dan masa yg kita ada dgn bekalan utk akhirat..seronok seronok juga, TUHAN jgn lupa... <-- sll sgt miss yg ni bila overjoyed :(

...............ESOK BELUM TENTU ADA ...........


4 comments:

Vivi Noryati Ahmad said...

nak email chadik boleh?v nak invite as a reader's blog kite. pasal v punye blog hanya invited readers shj boleh masuk n bace;)

srar said...

owh, eksklusifnya blog vivi ^_^...tak sabar nak baca..
ni email sy vivi: hijaumaniac@gmail.com

naba the mutant said...

wah! ada semangat baru nih...;) kak na tgh iddle jap tulis blog ni..jap2 'hang' je pikiran taktau nak coret2 apa

srar said...

setakat hari ni masih ada semangat dan idea..esok2 tak tau la cam mn..