Thursday, December 24, 2009

kecik tapi BESAR

benda-benda kecik ni yg tak brapa nak nampak sangt ni sebenarnya cantik kan..?

bukan hanya cantik malah rajin...

hrmm, bilala agaknya nak jadi rajin mcm lebah ni..

bekerja keras sungguh dia..

kadang-kadang benda-benda kecik ni selalu kita pandang remeh kan..selalu sangat terlepas pndg..

haish, tp tula,

apa-apa pun,

biarla kita kecik tp hati kita besar...

biarlah kita tak dipuji asalkan kita tak dicaci dihina....

biarlah kita susah asalkan kita tak susahkan orang......

6 comments:

Vivi Noryati Ahmad said...

Salam...Salam taaruf moga ukhwah bertaup kembali..ingat saya lagi x? saya vivi. kita dulu sama menetap d kolej ke-2 masa kat UPM, saya tinggal kat ground floor. Vivi yang selalu pergi class bersama elly fazira :).
Vivi budak Sarawak n Vivi roomate Kuna (Ku Zarina Ku Daud) masa kat kolej-2. Chadik ingat kite lagi x?:D

ibusinga said...

lebah kata...
kita tak kacau orang..
orang tak kacau kita

fiezaradzi said...

vivi: saya igt.. (aku plak nyebuk..)

chadik: tul, Allah jadikan cantik dah.. semut pun kecik, tapi sifat rajin & tlg menolng die bagus kan...

srar said...

vivi: vivi!!! lama tak dengar crita..pjg sungguh vivi kenalkan diri..heheh..yela floor rep ground floor kan..sbut vivi ja dh kenal dh sebenarnya..nama vivi unik!

ibusinga: aah betoi!! pandai lebah itu berkata-kata..

kfiza: tula bnyk benda kita bleh belajar dgn benda kecik2 ni..

Vivi Noryati Ahmad said...

wah! Alhamdulillah.. chadik ingat kite lagi n fieza pun ingat kite lagi. yipiee! v jalan2 kat blog linda..then jumpa link blog nie kat shoutbox.rindu nya zaman kat UPM. :)

srar said...

mn bleh lupa kt kengkawan vivi..heheh pernah tinggal sebumbung plak tu..hari2 dok tengok tv yg sama, lalu pintu koboi yg sama ^_^ kenangan betoi semua tu..