Friday, December 31, 2010

fikirkan boleh

saya suka sgt dgn lagu ni..dah menjadi teman hidup bila mana otak tengah sedih..lagu ni seingat saya lagu masa badminton piala thomas masa zaman rashid sidek dulu..rasanya la...

tetiba teringat nak cari lagu ni di youtube, tup2 jumpa la penyanyi asal lagu ni, perghh sejak tahun 1990 tu..lama sangat dah..masa tu baru darjah satu.oh penyanyinya adalah Kumpulan Metropolitan.

saya lagi lagu semangat yang saya suka standing in the eyes of the world nyanyian Ella..lagu ni sempena 'commonwealth' thn 1998..masa ni memang tak pasal2 sibuk hari2 dok tengok orang berlawan sukan..heheheh masa tu siap ada buku special utk tampal gambar-gambar atlet terutama sekali badminton dan gimnastik..memang hafal dan tau la semua nama pemain..hahahah..sayang sekali buku tu dah dibuang sbb malu dgn diri sendiri lepas tengok balik bbrapa thn lepasnya..hohohoho



~ i am really on top of the moon now because my cloning works! hhehe not a really big news actually but i am really happy to see the result. all my hard works seem to be paid off and it is really great to have the vector in hand before moving on to the next chapter of project after new year break. what a perfect time to end this 2010!...wohoooo and boooo to people out there who criticized my work! I have really great result to show right before your eyes and i am definitely sure that you are going to be  the one who will ask for the vector later on..i am not doing stupid thing okay! 

one best thing i learned throughout this project is that never ever think negative about something that you don't know! try it first, feel it and don't give up..tear and sweat will be your best friend, so appreciate them and don't be afraid of them..always stay positive and InsyaAllah everything will be just fine. we are doing research not routine works and because of that do not expect everything will be perfect everytime you work on it. learn from your mistakes, improvise and be patient!

what else can i say?
thank you Allah for all strength and passion..


9 comments:

naba the mutant said...

way to go girl! :))

srar said...

hehehehee...still have long way to go but i will definitely give my very best! let's do it together kak na! 8)

Qays said...

Hebat ! memang hebat !

secara jujurnya aku dengaq lagu ni minggu lepas dalam keta lepas otw balik dari Mahkamah Alor Setaq..selalunya kalau dengaq cam tak dak impak...tapi, minggu lepas, aku dengar dengan penuh motivasi.

Lirik berikut membuat aku tersedar sesuatu..

::Engkaulah apa kau fikirkan, terkandung dalam pemikiran, berfikir boleh melakukan,
Kau Boleh ! ::

diringkaskan, seperti kena dengan apa yang aku duk guna sebelum ni...' yang membezakan kita dengan yang lain adalah cara kita berfikir'

Seterusnya, aku compare dengan definisi dalam Buku Hukum tarikan, Law of Attraction yang aku baca tulisan Micheal J. Losier. Beliau menjelaskan bahawa kita menarik apa saja yang kita fikirkan. makna kata, kalau kita fikir boleh, maka yang akan datang pada kita adalah BOLEH !!

hehe...apasai cam berat pulak komen aku no...kuang kuang..tak pa, nanti aku akan cuba ringkaskan pasai hukum tarikan tu..sbb ada satu lagi buku yang hurai pasai hukum tarikan tu from islamic point of view...dan aku belum habis membacanya..:)


In short, KETURURUNAN...h a h a lari tajuk !

srar said...

hahahah, keturunan tu yg tak brapa tahan tu..mgkin gak kot..hahahah

tp komen hg ni boleh jadi satu n3 dah ni..jgn lupa huraikan dgn lebih lanjut ja..jgn guna bahasa tinggi2 sangt nanti aku x paham! hahahhaha

pakngah said...

...buang sebab malu dengan diri?
Ooo...emm, perlu ka?

pakngah said...

...malu dengan diri?
Ooo.....ya ka? Emm...

srar said...

errr salahkah kalau malu dengan diri sendiri?
mungkin dalam cerita ni tak perlu kot ya..segan mungkin lebih tepat..entah la saya segan la bila baca balik catatan lama-lama..tapi skarang rasa menyesal pulak dah buang benda-benda ber'sejarah' tu..mesti seronok kalau dapat baca balik apa yang kita dok merepek dulu-dulu..

Qays said...

hmmm..aku baru perasan ada perbualan di sini....

SRAR : kenalkan, pakngah tu kawan aku...ada wujud ja dia di mana2..pandai wat donat. mintak la resepi kat dia. hari tu dia bagi aku mazola yang dia wat. Hah ! aku kan tak penah wat kue2 murah ni...hahhaha. jem !

PaknGah: Srar tu kazen aku...jaga2 beliau banyak berkawan dengan ateromen sekarang...beliau fire hang hangit ! (keturunan)

ops...hahahaa....

srar said...

farah: dah agak dah mesti kawan hg ni..tetiba ja ada tetamu lepas hg bukak blog! mmang sohih la tu...
apapun, selamat datang pakngah! nak donut + mazola jugak boleh? =)