Thursday, April 8, 2010

Pulau Jerjak

selamat datang ke mana?

Pulau Jerjak, Pulau Pinang..

view di waktu pagi dari Jeti ke Pulau Jerjak..


boleh nampak Jambatan Pulau Pinang sayup-sayup nun jauh di depan..

aktiviti jejak ke Pulau Jerjak ni dah lama dah

p berdua dengan rumate Ila..

sori la Ila lambat update

sekrg baru ada 'mood' nak update aktiviti-aktiviti lepas..


 
 
 
ni view dari pulau ya..

denagn pakej RM60, anda akan dapat tiket pergi balik dengan bot laju, makan tengahari di Jerjak Resort serta dapat 'join' aktiviti-aktiviti seperti memanah, 'wall climbing', berbasikal keliling pulau, 'flying fox', dan juga 'jungle tracking'

 
ilah si pemanah!

 
ilah lg- flying fox

 
8m dinding yang berjaya kami tawan..hahha 1st time ni..penat!

tak dilupakan, congkak pun ada!

pondok/pejabat untuk uruskan hal-hal sukan
 
antara bangunan-bangunan bersejarah yang masih lagi ada..

nampak sangat mengerikan..!

pulau ni sibuk dengan projek-projek pembangunannya..

ada monyet hidup (monyet ka kera?)

ada jugak yang tak berapa nak hidup!

selain basikal, kancil ini juga ada!

khas untuk angkut-angkut beg ke resort..

oleh itu kawan-kawan sekalian,

kalau ada masa tu dan tak tahu nak ke mana,

boleh la cuba-cuba k Pulau Jerjak ya...

best...

Malaysia?

macam-macam ada...

8)



  








6 comments:

sinar_islami said...

Macam best Sinar tgk... =)

srar said...

mmg best Sinar..pemandangan sangat menarik..didepan nmpak laut, di belakang nampak hutan..ni pakej dua dlm 1..8)

fiezaradzi said...

aku yg duduk penang tak samapai lagi.. heheee..

bekas tinggalan penjara nih.. eh, pusat budak2 nakal/bermasalah..

de rase gerun tak masa g bangunan tu.. hiiiii...

DrSinga said...

coppppp.....
masih di Jepun kan??!!!
ni gambar b4 gi Jepun kan!!!???
(hehehe....konfius...)

srar said...

kfiza:gerun gak la tengok tmpat tu..tak berani nak pandang lama2..takut ternampak bnda bukan2..hahaha!

DrSinga: aah, ini cerita lama la dr..baru ada mood nak post..hehhee..jgn kopius ya..saya baru 13 hari kt jepun ni..blum boleh balik lg...huhuh

Siti Nurfazilah said...

salam kak siti..hmm..br berkesempatan belek post ni..mmg best pulau jerejak ni kn..nnt kite jln2 lg ye..slmt study kak siti;)