Tuesday, April 13, 2010

...a place that i should call it home...

Sebelum sampai ke rumah saya yang terletak di West Hill Meguro Honcho, deretan pokok-pokok sakura seperti ini dapat dilihat.

Dalam rumah pulak suasananya begini..

pintu masuk, sebelah kiri itu dapur, sebelah kanan toilet...

sangat jimat ruang ok..

tandasnya agak besar dan selesa kalau tak dak 'bath tub' tu..

orang di sini suka berendam terutama waktu musim sejuk...

jadi 'bath tub' tu dah jadi perkara wajib...

~rasa mcm nk angkat letak kt luar rumah ja..huhuh sempit dah jadinya!

almari
ruang dalam rumah dengan 'sliding door'
this one is my favourite part...

tempat menongkat dagu merenung masa depan atau berangan!

~hahahahahaha~

semalam dah beli dapur gas..mulanya beli yang kecik aja, yang khas untuk nabe aja, tapi bila tanya balik diorang cakap tetap kena beli dapur/stove yang ada dua 'burner' tu..bila dah ada yang tu baru boleh panggil orang gas datang rumah dan aktifkan aliran gas ke rumah...selagi tak dak gas selagi tu mandi air sejuk!! waaa, seksa tau sejuk-sejuk ni mandi air sejuk!!!

huhuu mahal gila dapur itu!!! 

praktikal kan cara tuan kedai tu balut kotak dapur gas ni..senang nak bawak..
senang-senang pun berat jugak la..
sampai senget-sengat badan usung benda ni..

malam lepas maghrib, p pulak beli futon ..

so, lagi sekali senget badan usung bnda-benda ni semua..
dah la semalam hujan lebat..
hujan kat sini pakej sekali ngan angin kuat..
perghhh mencabar betulla...

apapun,
urusan pembelian barang semua berjalan agak lancar..tuan kedai di sini boleh berbahasa inggeris jugak sikit-sikit..jadi agak senang la urusan..

setakat ni Alhamdulillah hampir semua benda dah ada..
kena fokus pada lab pulak sekarang ni.


yeah!!!

go, go, go!




9 comments:

naba the mutant said...

semoga proses shopping2 berjln lancar........:)

DrSinga said...

keciknya tempat berendam tu...
tak best nya....

srar said...

DrSinga: ahh, mmg kecik dr..boleh buat tempat rendam baju ja..huhhauu..

Kna: yap, terima kasih..IKEA just few stations away from my house..8)

arip said...

yeah... chadik di jepung da kaa?

tahniah.. blaja...

fiezaradzi said...

chadik, apsal kecik sgt bath tub tu.. haha.. tul la, buat rendam baju.. hahaa..

nyway, mg ko sukses ni bumi org..

srar said...

arip:yeah, aku sudah di jepung..sungguh sejuks skrg ini..tq2..

kfiza: baru baca buku panduan semasa berlaku gampa bumi semlm..tub tu leh guna utk takung air buat kegunaan semasa kecemasan..in case bekalan air terputus slps berlaku gempa. @ guna air takungan utk padamkan api sms kebakaran..

arip said...

dok bgtau pung.. klu tak ley hantar seh.......

nek kat klia kew? transit singapura?

srar said...

arip: saja ja xnak bgtau..nanti ramai2 hantar jd sedih plak kang..kalo menangis kang hilang la pulak brutal aku..hehehh

aku naik direct flight dr klia ke tokyo..

Siti Nurfazilah said...

waaahh..cantiknya rumah kak siti;)xsaba nk p~